ליאן ישראלי

נפח ברזל ופלדה המתמחה בהכנת כלים בין היתר סכינים וגרזנים. כיום ליאן הוא היחיד בישראל שמייצר גרזנים בתהליך הנפחות, הגרזנים של ליאן נמכרים בכל העולם משוודיה עד קנדה ובמספר דגמים- כאלו שמתאימים יותר לגילוף ודגמים המותאמים למלאכות ביער. ליאן בעל ניסיון של מעל 15 שנה בתחומו וניסיון של עשור בהוראה.  

"אני אוהב את האפשרות שמי שיבוא ללמוד בסדנא להכנת סכין יכול להתחיל לייצר לעצמו כלים לשימוש במלאכות שונות, בשבילי זה מקנה תחושת עצמאות מיוחדת אצל היוצר, עצם זה שהוא או היא הכינו את הסכין איתה יוכלו לגלף ולעסוק במלאכה מבחינתי זהו אושר פנימי שפתחתי את הצוהר ליצירה ועיסוק בתחום זה אצל אותו בנאדם " 

ניתן לראות עבודות של ליאן ושל Galilee Forge בעמוד האינסטגרם https://www.instagram.com/galileeforge

עופר שני

חרש עץ מזה 20 שנה, בונה בתים מעץ ועוסק במלאכות עץ שונות ומגוונות. עופר כיום הוא מהמורים הוותיקים בתחום בניית הקשתות בארץ(כ 15 שנה) ובעל ניסיון רב בהדרכת קורסים לבניית קשתות.

(קורסי המשך שבכוונתנו לפתוח בעתיד יעסקו בכיפוף קשתות באדי קיטור recurve, שימוש בגיד ועור לחיזוק הקשת , דגמים שונים של קשתות, חצים  ועוד)

"הירי בקשת הוא דבר מאוד מיוחד בעיני , שליחה של הכוונה שלי לעבר המטרה, דיעה פנימית ,שקט ,מיקוד ,כמו בז בצלילתו על טרף. אני והקשת הופכים אחד ,בתהליך בניית הקשת החיבור הזה מתחיל.." 

ניתן לראות עבודות של עופר בעמוד האינסטגרם שלו https://www.instagram.com/ofer_shani

מילכה לוריא

מילכה כיום היא מהנשים האחדות בארץ שעוד אוחזות במלאכת עיבוד צמר , ילדיה מסתובבים עם נעלי בית מצמר ובחורף קשה שלא לתפוס אותה עם כובע מלובד ומחמם. מילכה מתמחה בשנים האחרונות בתהליך עיבוד הצמר הגולמי, בצביעה טבעית וליבוד רטוב.את מסרקות הצמר הייחודיות שבנה ועיצב בן זוגה הנגר, ניתן למצוא כיום רק בשימוש בסדנאות בהן היא מלמדת. בעונת הגז מילכה מטיילת בכל הארץ בחיפוש אחר צמר של כבשים, ברוב המקרים הצמר ניתן בשמחה וניצל מהשלכה לפח, במקום זאת מילכה מייצרת מימנו בגדים, שטיחים, שמיכות ועוד. 

" עיבוד וליבוד בשבילי מהווים מלאכות המחוברות לערכים קיימותיים, עבודת ידיים ויצירה יש מאין. המוצר בעיני הוא חלק מתהליך מדדיטטיבי ותרפוייטי. המגע בין הידיים לצמר מעורר רגש וחיבור מגדול לקטן. אני אוהבת ללמד את המלאכות הללו ולשתף בדברים שלמדתי לאורך השנים, אני מתרגשת בעיקר כאשר אני מזהה בתלמידות ובתלמידים שלי חיבור לחומר המיוחד הזה "

עדי סגל

קולעת סלים מחומרים מקומיים, צלמת דוקומנטרית עצמאית וממקימי "ילקוט הרועים" – עסק משפחתי העוסק בשימור מסורות מזון ועצי פרי מזנים מסורתיים.

לפני כ10 שנים גילתה לראשונה את עולם הקליעה בחומרים מקומיים . מאז, לומדת ממורות שונות ברחבי הארץ ולא מפסיקה לגלות את האפשרויות האינסופיות שטמונות בו ליצירה ועשייה ואת החדווה הטמונה במלאכת הקליעה. 

מייקי אלפנט

מגלף כפיות וחורט קערות למחייתו. מייקי בעל ניסיון של מעל עשר שנים ומלמד כבר חמש שנים מלאכות עץ. מייקי מתמחה בעבודה עם עץ ירוק- משמע טרי. את רוב הידע מייקי רכש באנגליה ובאירופה ממורים המפורסמים בתחומם. את התרבות העשירה העומדת מאוחריי מלאכות אלו מייקי חי ביום יום. 

"בכל בוקר אני מתעורר ושותה קפה מכוס עץ מגולפת, חוויית הקפה שלי היא מיוחדת. אני נהנה מאוד לאחוז ולשתות מתוך כוס עשויה מעץ- שאני הכנתי, והעובדה שאני יצרתי את הכלי בו אני משתמש בכל יום גורמת לי לשמחה "

ניתן לראות עבודות של מייקי בעמוד האינסטגרם שלו www.instagram.com/mikey.elefant

 מישל אורן

עוסק בתחום המלאכות המסורתיות כבר 15 שנה. מתמחה הן במלאכות עץ והן בנפחות. במלאכות העץ  מעבד עץ טרי וגולמי, מלמד גילוף, בניה מעץ ירוק/טרי וחריטה במחרטות רגל ייחודיות שנבנו עלידי מייקי ומישל.

בתחום הנפחות מישל עובד עם עם ליאן ישראלי ורון ארביב בנפחייה שנקראת  galilee forge
נפחיה מסורורתית, שבה הם מפתחים ומייצרים כלים מותאמים לביצוע מלאכות מעולם העץ, גרזנים מותאמים אישית, סכינים מעוקלות ועוד

"אני עדין לומד כל הזמן, אחד הדברים האהובים עלי זה ללמוד מלאכה חדשה ולעשות את ההקשרים למלאכות האחרות שאני עוסק בהן."  

גילי קיסר  

אמנית, בעלת הסטודיו off center pottery, והר האש – מתחם שריפות קרמיקה מיוחדות.

בוגרת המחלקה לקדרות במכון לאמנויות במכללת תל חי (2012-2016). אמא לשניים. יוצרת ומלמדת בסטודיו בביתי שבצבעון, ובסטודיו אדמה בקיבוץ עמיר.
בשנה האחרונה אני מפתחת מיצג המשלב קרמיקה, וידאו ופרפורמנס במסגרת רזידנסי במרכז ליוצרים שלומי.

אזור הנוחות שלי נמצא בשולי התודעה, היכן שאין צורך לתת שם ולהגדיר את הדברים. המתח והעניין בעבודתי נוצרים בנסיון החיבור של הדימוי, התחושה או התנועה המוחשיים כל כך עבורי, לעולם שבחוץ. החומר הקרמי מאפשר לי מרחב ביטוי בזכות היכולת לגעת ולחוש אותו וכן בזכות המורכבות שלו, אינסוף האפשרויות והתהליכים שניתן ליצור. בכל עבודה אני מאפשרת לתהליכים בלתי נשלטים כמו התייבשות, התפרקות במים, התכה ותגובות כימיות, לשחק תפקיד נכבד. העבודות תמיד ממשיכות להשתנות גם אחרי שהנחתי אותן מידי.

gili

 דנה מנור כהן ציירת נוף

חיה ונושמת בקיבוץ צבעון.
יוצאת אל היער שמקיף אותי, מתבוננת רושמת ומציירת את הנוף שבתוכו אני חיה.